Thursday, January 3, 2013

2013

Selamat kembali tuan blog. Harapan tahun ni nk aktif blk berblog. Harap2 laaaa. Sebenarnyaa x tahu nk tulis apa. Hahahaha

Suri 6 bulan dan ean 6 bulan



Thursday, May 5, 2011

~Damn it~


Mlm kejadian, Masa nk g mandi memang dah pesan awal2 kat en suami. tgk2 e-an. Sbb masa tu dia tgh Kusyuk Tgk Iron Man (Cerita Fav e-an)....

Dah siap mandi, dgr sunyi je kat ruang tamu tu. x ada apa2 la kot. so amik pluang tu, kemas2 skit kat dlm bilik tu. settle, terus keluar.........

omg my encik suami tgh sedap tidur........... ok lagi....... tp si e-an! nak tahu dia buat apa? Ya ampun...... nak marah ada nk tergelak pun ada........ e-an, e-an.............

Habis jahanam my harta benda............

*
*
*
*
*
*
*
*
*


See see....... adoi laaaaaaaaaaaaaa...........

Sib baik boleh cantum kan balik. kalo tak. kena la pakai lappy ni ngan keyboard rongak2.......


Lately ni banyak guna PC ofis sebab malu nk buka lappy yang rongak ni. LOL.......


End......

p/s : Skrg e-an dah x boleh tgk iron man lagi. ahhhhhhh sudah. tiada maaf bagi mu e-an. pasni apa pulak e-an nak jahanam kan........

Tuesday, April 19, 2011

~Pengalaman Menggunakan Mary Kay~


Dulu memang x suka langsung amik gambar, nak tahu kenapa? sebb muka sgt sgt sgt kusam dah x berseri langsung. pastu muka berminyak...... pakai product ini pakai product itu. samaaaaaaaa je result dia. Dan akhir nya masalah dapat diselesai kan..........


See my face yang dulu. so kusam........ x bermaya je muka...... tgk muka cik rania. chomel berseri2 je, hahaha....

Tap skrg dengan ada nya Mary kay.........oh goshhhhhhhh so blesssss


See my face da x macam dulu. so happy. worth it sgt labur duit kat mary kay... dah paling best, skrg dah jadi beauty consultant tok mary kay.

hope women out jaga ur skin elok2. jgn ingat u are young ur skin is ok. Tp tgk ur skin age 30++ nnt. ni bg mereka yang x jaga kulit muka la. bukan nk suruh pakai mary kay. pakai product lain pun its up to u all la. but the point is, jaga ur kulit muka. benda wajib perlu ada. cleanser, freshener, mask & Moisturizer..... and and day cream spf pun penting.



ni picca close up. without any foundation, Loose Powder and everything......

Monday, April 4, 2011

~E-an~ Nap Time

Susah betul nak tidokan e-an time tghari. Asyik nak main je, lagi kalo dpt main game. Lagi la tak ingatk nk tido. entah macam mana la IBU(makcik yang jaga E-an) tidokan e-an ek.


Tgh Kusyuk layan ELMO

Semalam tinggalkan E-an dalam bilik. ye la mana tahu dia akn tido sendiri. Lama juga la tinggalkan dia. Budget memang dia dah tido la. Tapi tetiba dgr e-an batuk, ehhh risau lak, g la intai. Alih - alih nak tahu e-an buat apa


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Tgk tu. Bertuah punya anak. Mati2 ingat e-an dah tido. tgk apa keje dia. Hbs bersepah dia buat. The quilt tu elok2 je kat tmpat dia. dpt kat e-an habis. tghari buta kata sejuk2. banyak la e-an. Adoi la e-an...... bersepah susu tepung dia kat atas katil. patot la dgr dia batuk2. Diam2 buat keje rupa nya dia.....

Lepas bersih2 kaN katil, terus mandi kan e-an, melekit2 badan dia. Tapi memang nak kena mandi kan juga, sbb e-an poop poop..... yek busyuk......


Tgh Layan Elmo. 2 Kali ulang balik CD elmo tu. X tido juga. Macam biasa tinggal kan je dia kat dlm bilik. Pukul 2.30 masuk bilik, konon nak suh e-an tido.................


At last, Pukul 4.00 baru dia tido, e-an tido sendiri. Dah penat baru tido. Berapa jam nak suruh dia tido. Entah2 kat umah ibu e-an x tido, ye la kat sana ramai tukang melayan.



Wednesday, March 23, 2011

~MaryKay~

Sudah jatuh cinta sama product Marykay. Sebenarnya da lama kenal ngan product ni. Tapi baru2 ni je baru terhegeh2 mencari.

Cerita nya begini. Rasa my kulit muka dah lain mean kusam, ada bintik hitam dan macam2 masalah. Lagi satu kite ni memang selalu terdedah ngah cahaya matahari. plus x pakai apa cream pun. tu yang kulit makin kusam dah macam2.

Ada la try survey product yang konon nya mesti berkesan. Ingat Alang-alang nak beli, ingat nk beli yang mahal skitl. Alih2 je x jadi. nak tahu sbb apa. Promoter tu iye2 advice n suggest beli ni beli itu. TAPI kulit mu tu lagi x OK. So macam mana? terus reject. Pergi Brand lain lak, Ok gak la muka promoter ni. TP Kulit x tahu lagi. sbb make up tebal sgt. Ada brand gak nak cuba tapi masalah nya MAhal sgt. So Jadi nya pilih MAry Kay.

Kenapa pilih marykay? Ok macam ni. kan ada mention tadi dah lama kenal ngan mary kay ni. Ok macam ni. Selalu usha kat FB sorg member ni. Dulu dia biasa2 je. skrg kemain HOT plus berjaya. Nak tahu kenapa dia leh jadi mcm tu, Ok sebab nya dia join marykay. iye iye. marykay ni bukan je nk bagi semua cantik. plus bagi peluang kerjaya. tapi kena lah usaha kalo nk berjaya kan. OK dari situ la semangat nk try mary kay ni. Pastu buka website Marykay ni. cari la area Melaka nya BC (Beauty Consultant). So kat sini la kite berkenalan ngan Kakak meragkap my senior BC. dari sini la bermula nya.

So skrg dah register ngan marykay tok jadi beauty consultants ngah belajar lagi. kena attend kursus dah mcm2 lagi. So bukan senang la tok kite berjaya. Harap2 percubaan kali ni menjadi.

Ok la nnt sambung lagi. So sape2 nak tanya info ke nak beli product marykay leh la tanya2 kite.

Friday, March 11, 2011

~Garage Sale~

Sape pernah pergi Garage sale? heeheeeeee. Selalu nya Barang2 yang dijual still in good condition Plus cantik2 kan.

Garage sale kat area damansara.





Macam2 dijual murah2 lak tu. hehehe actually kite x g pun. my sis yg g. dia rembat frame gamba je. Rasa nya la kan. Sbb dia buat garage sale ni adalah......... maybe dia nak pindah! ehhh bukan maybe lagi. dah pindah pun. hari tu jalan depan rumah dia dah kosong dah.

end......

Thursday, March 10, 2011

~Dinner Mlm Minggu~ William Place


Awesome Place to go folks, Hehehe. nak share satu tempat 'Makan". smua nya besar2. mean all kind food or beverage dia besar2. contoh

Air rebina laici. Besar kan. Badan e-an pun leh terlindung. punya besar!

Lasagna Daging. x habis pun makan. sbb banyak+besar.

Tiap kali dtg mesti makan meat ball ngan Mee Raja. Dlm meat ball tu ada Chessssssss, meletop.

Ni la mee raja. Sedap sgt. leh makan 3 org, Terpulang pada si pemakan yerk. Masa ni g ngan my sibling n en suami. so 4 org la. so makna nya mee ni leh makan 4 org, still x hbs. memasing perut kecik+Poyo+.

Meh sini nak tunjuk restoren yang sgt old skool ni.

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Seee, kedai dia memang old skool gile kan. tempat sempoi je, tapi makanan dia tahan hotel 5 bintang u ols...

Meh nak bagi th landmark ke restoren ni, kitaorg panggil uncle william je. landmark dia dekat2 ngan lim kok wing lama. kat PJ.

Tu jerk



Wednesday, March 9, 2011

~Murtabak Singapore~

Masa pergi spore hari tu. Ada makan kat restoren ni, Singapore Zam Zam, Murtabak singapore! pergh sedap sgt. Adoila dah rindu-rinduan pulak sama ini murtabak.

Ni dia Singapore Zam zam the best Murtabak ever.

Pastu tetiba kat TV3, x sure cerita jalan-jalan cari makan kot. Cepat2 salin address satu restoren ni, nak tahu restoren apa, hehehe apa lagi, Murtabak singapore la.

satu keje nak mcari, restoren ni kat area bangi. dah la kita org x familiar ngan area ni! ahh sudah. x pe murtabak spore nya pasal, kita org usaha cari juga.

And Finally! kitaorg jumpa. yehakkk. Biasa2 je restoren dia.



Tu dia murtabak Singapore. E-an baru bangun tido.


Marvelous kan!Kalo kat spore. dia nya daging banyak gile. berteraburan daging dia, yang kat bangi ni pun bole tahan la. sedap... janji dpt makan murtabak spore(bangi) wink ;p


Ini la restoren yang di maksud kan, Murtabak singapura. kat bangi.Landmark nya Dekat2 ngan sate kajang bangi, Tapak pasar malam bangi& Shell Bangi.Tu je ingat.